• TELEFON URGENȚE: 112 | Operator de date cu caracter personal – Notificare ANSPDCP Nr. 3779

Spitalul de Obstetrică-Ginecologie din Buftea se implică în pregătirea angajaților printr-un program realizat pe fonduri europene

Spitalul din Buftea se implică în pregătirea angajaților printr-un program realizat pe fonduri europene, alături de spitale mari și cu renume din țară: Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara, Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea și Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj- Napoca.

Spitalul din Buftea este primul dintre parteneri care a început implementarea proiectului ”Dezvoltarea competențelor din domeniul sănătății în managementul pre și post natal al afecțiunilor cu impact asupra mortalității infantile”.

Citește mai mult...

Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea a devenit un reper în sănătate, în Regiunea București-Ilfov

Dotată cu aparatură performantă de ultimă generație, Secția de Obstetrică-Ginecologie dispune de săli de operație complet utilate, cu sistem de chirurgie minim invazivă (laparoscop, histeroscop, sistem de electrocoagulare vasculară, aparat de radiologie mobil pentru sala de operație). Departamentul de Neonatologie este modernizat cu incubatoare, lămpi de fototerapie, monitoare pentru nou-născuți, aparat pentru screeningul auditiv al nou-născutului, aparat de ventilație asistată, iar până la sfârșitul anului va avea în dotare un ecograf ultraperformant. De asemenea, compartimentul de chirurgie generală dispune de aparatură performantă (laparoscop, endoscop, sistem de electrochirurgie, aparat de anestezie, sală de operații complet echipată) astfel încât să asigure o gamă largă de servicii medicale moderne. Investițiile au fost făcute exclusiv din fondurile primite de la Consiliul Județean Ilfov.

Citește mai mult...

Nașterea naturală

Româncele preferă nașterea prin cezariană. - Reportaj PRO TV

România se află pe locul al treilea în Europa în privinţa naşterilor prin cezariană – iar asta deşi cea mai puţin riscantă metodă de a-ţi aduce copilul pe lume este cea naturală.

În spitalele noastre, se fac anual peste 70.000 de operaţii „la cerere”, fără ca mama sau bebeluşul să aibă afecţiuni care s-ar agrava, în cazul naşterii normale.

Este o practică nefericită, spun medicii. În spate stau multe mituri şi temeri ale viitoarelor mame, pe care puţini doctori au timp să le clarifice.

Citește mai mult...

POCU/91/4/8/107404

Dezvoltarea competențelor profesioniștilor din domeniul sănătății în managementul pre și post natal al afecțiunilor cu impact asupra mortalității infantile”

Obiectivul general al proiectului este: Dezvoltarea unui model modern și adaptat
provocărilor actuale din sectorul sănătății de dezvoltare a competenţelor profesioniștilor din
obstetrică-ginecologie și neonatologie din regiunile Vest, Nord-Vest şi Ilfov pentru managementul
afecțiunilor cu impact asupra mortalității infantile.
Obiective specifice:
 Crearea unui cadru eficient de formare pentru îmbunătățirea competențelor în
managementul pre și post natal al afecțiunilor cu impact asupra mortalității infantile
pentru 382 de medici și asistenți medicali din domeniile obstetrică-ginecologie și
neonatologie din regiunile Vest, Nord-Vest si Ilfov
 Asigurarea transferului de know-how cu specialiști de la nivel transnațional care să
îmbunătățească competențele în prevenirea și combaterea mortalității infantile a 80 de
medici și asistenți medicali din domeniile obstetrică-ginecologie și neonatologie din
regiunile Vest, Nord-Vest si Ilfov.

Citește mai mult...

Infertilitatea

Dr. Alexandru Matei despre cauzele şi soluţiile infertilităţii | Totul despre mame

Ginecologul Alexandru Matei ne expune cauzele infertilităţii şi soluţiile de combatere a ei, dar şi paşii pe care trebuie să-i urmezi dacă nu rămâi însărcinată.

Citește mai mult...
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support