• TELEFON URGENȚE: 112 | Operator de date cu caracter personal – Notificare ANSPDCP Nr. 3779

Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea a devenit un reper în sănătate, în Regiunea București-Ilfov

44610397_1148984808560053_205630153525559296_oDotată cu aparatură performantă de ultimă generație, Secția de Obstetrică-Ginecologie dispune de săli de operație complet utilate, cu sistem de chirurgie minim invazivă (laparoscop, histeroscop, sistem de electrocoagulare vasculară, aparat de radiologie mobil pentru sala de operație). Departamentul de Neonatologie este modernizat cu incubatoare, lămpi de fototerapie, monitoare pentru nou-născuți, aparat pentru screeningul auditiv al nou-născutului, aparat de ventilație asistată, iar până la sfârșitul anului va avea în dotare un ecograf ultraperformant. De asemenea, compartimentul de chirurgie generală dispune de aparatură performantă (laparoscop, endoscop, sistem de electrochirurgie, aparat de anestezie, sală de operații complet echipată) astfel încât să asigure o gamă largă de servicii medicale moderne. Investițiile au fost făcute exclusiv din fondurile primite de la Consiliul Județean Ilfov.

Spitalul are în structura organizatorică 50 de paturi pentru spitalizarea continuă și 10 paturi spitalizare de zi, laboratoare de analize medicale, radiologie și imagistică medicală, dar și un ambulatoriu integrat cu 7 cabinete în specialitățile Cardiologie, Medicină Internă, Obstetrică-Ginecologie, Chirurgie Generală, Neurologie, Pediatrie și Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice.

Aparatura medicală achiziționată a permis axarea specialiștilor chirurgi pe chirurgia minim-invazivă cu timpi mici de spitalizare a cazului și disconfort post operator minim pentru pacient.

Unitatea spitalicească are contracte de furnizare de servicii medicale încheiate cu Casa de Asigurări de Sănătate Ilfov oferind astfel servicii pentru spitalizare continuă, spitalizare de zi, consultații și servicii în ambulatoriul integrat al spitalului, servicii radiologice și investigații de laborator. Aceste servicii sunt asigurate atât în baza biletului de trimite de la medicul de familie, cât și pentru cazurile de urgență medico-chirurgicală.

Vă reamintim că Spitalul de Obstetrica-Ginecologie Buftea a fost redeschis de Consiliul Județean Ilfov în anul 2012, după ce activitatea spitalului, denumit înainte de redeschidere Spitalul Orășenesc Dr. Maria Burghele, fusese suspendată.

Marian Petrache, președinte Consiliul Județean Ilfov: „Rămânem consecvenți strategiei pe care am asumat-o încă din anul 2012, când am preluat conducerea județului și am hotărât că domeniile prioritare pentru noi sunt educația și sănătatea. Mulțumesc managerului Florentina Mirela Rudeanu și întregii echipe care coordonează Spitalul de la Buftea, pentru că pun suflet în activitatea lor, iar investițiile noastre își ating scopul. Vin în sprijinul oamenilor.”

Posibilitatea oferirii unor servicii de calitate prin dotare cu aparatură performantă și supra-specializarea personalului medical au dus la creșterea adresabilității serviciilor spitalului către populație, de la 19.179 consultații/servicii în anul 2013 la 36.626 în anul 2017. Astfel, dacă în cele 3 luni de activitate din anul 2012, la Spitalul din Buftea se nășteau 57 de copii, în primele 9 luni ale lui 2018 aici au fost aduși pe lume 459 de bebeluși. Iar numărul internărilor a crescut de 5 ori. Dacă la redeschiderea spitalului erau angajați 18 medici și 38 personal mediu-sanitar, acum sunt 28 de medici și 58 de cadre medii.

Sursa: Consiliul Județean Ilfov

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support