Ce puteți face cu Dosarul Electronic de Sănătate?
Odată cu implementarea Dosarului Electronic de Sanatate, toate datele medicale, începand de la consultații, trimiteri, analize, rețete, foi de observații, dar și antecedente și istoric evenimente, vor fi colectate permanent în siguranță. Urmând procedurile de autentificare, puteți consulta oricând dosarul medical, de oriunde aveti acces la Internet.
Medicul va avea acces la informațiile dumneavoastră doar dacă îi oferiți acest drept sau poate consulta dosarul medical doar în prezența dumneavoastră.
Istoricul dumneavoastră medical este consolidat și pus la dispoziția medicului atunci când beneficiați de servicii medicale.
Având acces la Dosarul Electronic de Sănătate, puteți urmări evoluția unei probleme medicale de la stadiul de boală până la stadiul de vindecare. Puteți vedea oricând consultațiile, medicația și indicațiile de tratament recomndate de medici, sau puteți pune aceste informații la dispoziția medicului personal, pentru o clarificare a unei probleme medicale recente.
Medicii pot accesa istoricul medical al Dosarului dumneavoastră doar dacă le oferiți acest drept! Fără informații complete, recomandările medicilor s-ar putea să nu fie cele mai bune.
Aveți acces la evidența consultațiilor și internărilor pentru a observa opiniile medicale, diagnosticele, investigațiile efectuate și tratamentele recomandate de medici.
Istoricul medical este administrat în siguranță și puteți vizualiza opiniile medicale, diagnosticele și recomandarile primite de-a lungul timpului. Cu ajutorul lor, medicul curant își poate face o primă impresie despre bolile dumneavoastră din trecut, precum și despre tratamentul urmat.
Dosarului Electronic de Sănătate va ține evidența tuturor documentelor de la diverse instituții medicale publice sau private și va reuni într-o platformă accesibilă online, toate informațiile referitoare la starea dumneavoastră de sănătate.
La orice consultație, medicul înregistrează în dosarul dumneavoastră noi informații despre starea de sănătate, investigații, trimiteri pentru consult dar și tratamentul prescris. Acestea rămân în istoricul medical și pot fi vizualizate de către alt medic doar cu acordul dumneavoastră.
Veti putea acorda medicilor acces la dosarul dumneavoastră de sănătate și veti ști cine l-a accesat asigurând protecția și confidențialitatea informațiilor.
Sunteți singura persoană care deține controlul total al Dosarului Electronic de Sănătate prin vizualizarea tuturor accesărilor dar și a actualizărilor făcute de medici. Astfel, orice modificare apărută în orice secțiune este însoțită de data, ora și parafa doctorului care a operat modificări în sistem.
Un medic care nu are acces implicit la dosarul dumneavoastră, poate consulta doar sumarul și informațiile pentru situațiile de urgență. Pentru a consulta întreg dosarul, este necesară prezența și acceptul dumneavoastră.
Puteți acorda acces la întregul dosarul medical unui medic anume, prin introducerea codului parafei medicului. Acel medic va putea astfel accesa dosarul chiar dacă nu este prezent. Se poate reveni oricând la setările inițiale și pacientul poate retrage acest drept de acces.
Tipuri de acces implicite
– Datele relevante pentru situațiile de urgență sunt vizibile/afișate oricărui medic autentificat;
– Medicii care au creat informația (care au transmis-o în Dosar) au acces implicit la ea;
Puteți opta să inactivați drepturile de acces implicite, cu excepția ”Datelelor relevante pentru situațiile de urgență” care sunt afișate oricărui medic autentificat.
Pentru mai multe detalii, puteți consulta pagina dedicată Dosarului Electronic de Sănătate.