• TELEFON URGENȚE: 112 | Operator de date cu caracter personal – Notificare ANSPDCP Nr. 3779

Consiliul Județean Ilfov se implică și mai mult în campania de vaccinare națională împotriva COVID-19 prin organizarea unui maraton al vaccinării care va dura trei zile. Evenimentul va avea loc la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea (strada Studioului, nr 5, Buftea, județul Ilfov), în weekendul 14-16 mai 2021, iar programul va fi unul extins cu patru ore, respectiv între orele 8:00-24:00. Imunizarea se va realiza cu serurile Pfizer-BioNTech sau Moderna, doar cu prezentarea cărții de identitate valabile, fără programare.

Între orele 22:00-24:00, persoanele care se îndreaptă spre centrul de vaccinare Buftea sunt exceptate de la restricțiile de trafic impuse de starea de alertă, la fel și cei care pot face dovada vaccinării.

Obiectivul principal al acestui eveniment este creșterea ratei de vaccinare la nivelul județului Ilfov,  iar acest lucru se poate realiza prin imunizarea unui număr cât mai mare de cetățeni rezidenți ai județului și prin mărirea gradului de conștientizare a importanței vaccinării în rândul populației încă nevaccinate. Ne propunem vaccinarea a 800 de persoane pe zi, pe durata maratonului.

De la începutul campaniei naționale de vaccinare și până în prezent, la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea au fost alocate 40.482 de doze de vaccin (37.823 Pfizer BioNTech și 17.790 Moderna). 22.692 de persoane au primit până acum prima doză de vaccin și 17.790 persoane au efectuat și rapelul.

Hubert Thuma, președintele Consiliului Județean Ilfov: ,,Acest maraton al vaccinării este un gest de normalitate, de solidaritate și mai ales de responsabilitate în contextul sanitar și social în care ne aflăm cu toții. Evenimentul din acest weekend, inițiat de Consiliului Județean Ilfov nu s-ar fi putut realiza fără sprijinul Primăriei Buftea și Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Buftea și al Direcției de Sănătate Publică Ilfov. Le mulțumesc pentru mobilizare și mă bucur că am transformat această inițiativă într-o oportunitate de vaccinare facilă, doar cu cartea de identitate.
Suntem încrezători că în Ilfov, doar împreună, putem fi mai puternici pentru comunitatea noastră.”

Evenimentul se adresează și grupurilor defavorizate, respectiv persoanelor cu dizabilități și/sau care sunt greu deplasabile. În acest sens, există chiar și un protocol de colaborare semnat între Primăria orașului Buftea și Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea, prin care echipele mobile cu personal medical efectuează  acțiuni de vaccinare împotriva Covid-19 pe toată raza județului Ilfov. Beneficiarii sunt persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, nedeplasabile și personalul din cele 28 de centre de îngrijire pentru vârstnici din județul Ilfov, arondate de către Direcția de Sănătate Publică Ilfov. Până în prezent s-au efectuat 127 de deplasări ale echipei mobile de vaccinare, dintre care 45 au fost la domiciliu, și au fost efectuate 3500 de vaccinări în centre rezidențiale.

Evenimentul este organizat la inițiativa Consiliului Județean Ilfov, cu sprijinul Direcției de Sănătate Publică Ilfov, al Primăriei orașului Buftea și al Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Buftea.

 

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support